Skip to main content

Senja og Vesterålen

Bergsbotn utsiktsplattform
Hamn
Den Nasjonale TuristveienDen Nasjonale Turistveien
Nyksund
Nyksund
Utendørs «hot tubs»
Reinsdyr
Senja
Tungeneset

Senja kan være helt magisk om sommeren og høsten. Fjellet som ruver i landskapet og krystallklart vann blant nesten 100 øyer i Bergsfjorden gir en fascinerende ramme. På yttersiden av øya snirkler Den Nasjonale Turistveien seg langs fjordarmene og mellom fargerike fiskevær. Fortellertradisjonen er minst like rik som naturen er frodig og sagnet om «Senjatrollet» og «Mannen i Ausa» er to av de mest kjente. Vi bor på Hamn, et gammelt handelssted og fiskevær fra 1881, og som var fiskemottak helt frem til 1990. I dag er Hamn en perfekt base for å nyte noe av det vakreste Norges natur kan vise frem.

 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise!

Dagsprogram

  • Onsdag 21. mai: Bardufoss – Hamn i Senja

    Oppmøte på Oslo Lufthavn for innsjekk på Norwegian, med avgang til Bardufoss om morgenen. Fra Bardufoss får vi en times busstur via indre Troms til Finnsnes, som er administrasjonssenter i Senja kommune. Vi fortsetter over Gisundbrua til Senja, og det blir stopp for individuell lunsj underveis. Vi krysser deretter Senja på tvers og ankommer Hamn på vestkysten av øya. Hamn betyr «Havn» og det er nettopp en trygg havn stedet har vært for mange fiskere i hundrevis av år, der det ligger ytterst mot Storhavet. Vi ønskes varmt velkommen til et hyggelig opphold i fantastiske omgivelser!
    Før middag blir det historiefortelling om Hamn og en kort vandretur i fjæra.

    Servering av 2-retters middag og kaffe i Storbrygga Spiseri, helt på kaikanten med storslått utsikt over havna og fjellene rundt.

    Rommene på Hamn; Hver leilighet består av 2-3 rom (dobbeltrom/enkeltrom) hvor hvert rom har sitt eget bad.

    Hamn
  • Torsdag 22. mai: Utflukt langs Den Nasjonale Turistveien

    Frokost og smøring av lunsj boks. Sammen med en lokalguide går dagens utflukt langs deler av den Nasjonale turistveien, som slynger seg langs yttersiden av Senja. Dette er en 102-km lang vei mellom Gryllefjord og Botnhamn, som snor seg inn og ut av fjordene hvor vannet er rent, klart og kaldt. De bratte fjellene som stuper rett ned i havet er det mest markante kjennetegnet på strekningen. I Bergsbotn ligger utsiktsplattformen som løfter oss over den mektige naturen og på Tungeneset kan vi gå på gangbanen i sibirsk lerk som fører oss utover svabergene. På de forunderligste steder ligger det små fiskevær og hus som har klort seg fast og midt ute i Øyfjorden ligger utrolig Husøy hvor de eldste husene er bardunert fast for å tåle den sterke vinden. Senja reflekterer det robuste og alvorlige fra en tid hvor folk måtte klare seg av fiske og karrig jordbruk.

    Vi spiser medbrakt nistepakke på et passende sted underveis i dag. Kjøreturen tilbake til Hamn går på østsiden av Senja og vi får selv erfare hvorfor det sies at øya representerer et Norge i miniatyr. Før middag kan vi rusle ned på fiskebrygga og til båthavna i Hamn, eller sette oss på svaberget under fyrlykta og nyte den flotte utsikten over Bergsfjorden.

    På Hamn tilbys utendørs «hot tubs» og en ettermiddag under åpen himmel (i all slags vær), kan være et deilig avbrekk. Uformelle, maritime badedrakter tilbys som en del av pakken. (Bestilling og betaling direkte på stedet.) Det sies ellers at det er sunt med et kaldt bad og her har vi Atlanterhavet rett utenfor stuedøra som kan testes ut. Badstue er tilgjengelig.

    Servering av 2-retters middag og kaffe i Storbrygga Spiseri.

    Den Nasjonale TuristveienDen Nasjonale Turistveien
  • Fredag 23. mai: Senja – Bjarkøy – Harstad

    Tidlig frokost i dag, kl. 06.00.
    En ny og opplevelsesrik dag er i vente og det blir en tidlig avreise fra Hamn. Vi kjører til Skrolsvika og tar hurtigbåt over til Bjarkøy, som ligger mellom Senja og Harstad. Bjarkøy er en historisk øy som er nevnt i Snorres kongesagaer. Dette var hjemstedet til Tore Hund og hans søster Sigrid Toresdatter. Her ligger også Bjarkøy batteri som sannsynligvis er et av de nordligste, tyske kystbatteriene som fikk stå urørt etter at okkupasjonsmakten trakk seg tilbake fra Finnmark i 1944-45. Kystbatteriet er derfor et viktig kulturminne med en unik, nasjonal historie fra krigens siste fase i nord.

    Vi får en omvisning på øya med lokalguide (ca. 1,5 t.) før vi kjører Bjarkøyforbindelsen, en veiforbindelse mellom øyene Bjarkøy, Grytøya og Sandsøya i Harstad kommune. Dette erstatter et tidligere fergesamband og består av en undersjøisk tunnel og fire broer, som ble åpnet i 2018. Fra Bjørnerå på Grytøya blir det en kort fergetur over til Stornes på Hinnøya. Herfra kjører vi det korte stykke ned til Røkenes Gård.
    Røkenes Gård drives av 10. generasjon Kulseng. Hovedhuset er fra 1750 men det er i det gamle fjøset fra 1899 vi skal nyte et deilig lunsjmåltid i rustikke omgivelser. Lokalet er restaurert og bygget om og de gamle tømmerveggene prydes av kunst av Karl Erik Harr og søsknene Eva og Jan Harr fra Harstad. Vi får også høre om gårdens historie, og får omvisning på stedet. Etter besøket her fortsetter vi det korte stykket ned til Harstad. Her sjekker vi inn på Scandic Hotel Harstad (miljøsertifisert). Felles middag.

  • Lørdag 24. mai: Utflukt i Vesterålen - Fiskeværet Nyksund

    En lokal guide møter på hotellet og blir med oss på turen i dag utover i Vesterålen. Vi kjører via Sortland, forbi Elvenes og Myre før vi kommer til fiskeværet Nyksund. På begynnelsen av 1900-tallet var Nyksund det nest største fiskeværet i Vesterålen. Etter hvert ble fiskeværet avfolket og fra rundt 1970 var det omtrent helt fraflyttet. I 1980-90-årene kom tyske studenter til Nyksund og skapte ny aktivitet på stedet. I dag finner vi noen få fastboende her og flere av de gamle bryggene er i ferd med å bli restaurert.

    Vi spiser dagens lunsj på f.eks. sjømatrestauranten Ekspedisjonen.
    Vi tar oss også tid til å se oss rundt her på egen hånd, det er mange stedet å besøke, f.eks.
    - Landhandleriet – her kan du se og kjøpe nordisk inspirert kunst og håndverk
    - Delpen – kombinert museum og butikk med original innredning fra 1937
    - Galleri Nyksund Brygge – med utstillinger
    - Nyksund ART Gallery - intimgalleri for profesjonelle kunstnere i «det gamle bakeriet»

    Retur til Harstad hvor det blir felles middag på hotellet.

    Nyksund
  • Søndag 25. mai: Trondenes – hjemreise

    Frokost på hotellet og utsjekk. En lokal guide møter på hotellet og vi tar først en liten sightseeing i Harstad, før vi kjører ut til Trondenes, som er en skattkiste av severdigheter. Her ligger Trondenes Historiske senter, Middelaldergården, kirken og Trondenes Fort. Vi starter med å besøket Trondenes kirke, som er verdens nordligste steinkirke fra middelalderen og her blir det en omvisning. Etter omvisningen besøker vi senteret og Middelaldergården. Utstillingene på senteret gir en innsikt i 1000 år med plog, kors og sverd. Historien forsterkes gjennom bruk av multimediashow, lys, lyd og lukt. Like ved ligger Middelaldergården, som illustrerer et vanlig gårdsbruk på 1200-tallet og her kan vi møte både husfrua Jorunn, drengen Haldor, tjenestejenta Frøydis og odelsgutten Sverre. Det blir tid til å rusle rundt her på egen hånd, og det blir felles lunsj på senteret. Etter lunsj besøker vi Trondenes Fort, som er en kystfestning fra 1943, utstyrt med fire Adolfkanoner. Batteriet ble opprettet som en del av den tyske forsvarslinjen som strakte seg langs hele den okkuperte Atlanterhavskysten.

    Etter omvisningen setter vi kursen mot Evenes lufthavn.
    Fly tilbake til Oslo, med ankomst Oslo Lufthavn om kvelden.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
21.05.2025Oslo LufthavnSenja og VesterålenMer enn 820 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg per person
Enkeltrom:             Kr 2.990,-

NB! Fergetidene i programmet er basert på ruteplanen for 2024. Fergetider for 2025 blir ikke publisert før på nyåret, og vi må derfor ta forbehold om at endringer kan komme.

Se her for flere rundreiser!

Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80